Scootmobiel Warfstermolen

Wilt u een goede scootmobiel in Warfstermolen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

  • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De tarieven komen neer op bedragen tussen €700,00 & €5.500,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
  • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (oktober 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9852
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,50 – €21,50 per uur
Populaire scootmobielShoprider 889 3XLS
Adviespunt in de buurtKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Warfstermolen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Warfstermolen. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €710,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €2025,00.
  • Een sterk 4 wielen model met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3500.

Advies van de specialist oktober 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Warfstermolen is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen kan harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen flink op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of het bos? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen hebben de beschikking over maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Warfstermolen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals een oprijplaat en een beschermhoes. De voordeligste scooters beginnen bij €520,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.200,00. In het overzicht hieronder staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6 km/u€700
Goed320 – 25 km10 km/u€1550
Uitmuntend460 km16 km/u€4200
Eerste klas470 km20 – 22 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Warfstermolen
scootmobiel-kopen-warfstermolen

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Noardeast-Fryslân. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. Dit kan telefonisch (0519298888), men kan een mailtje sturen (info@noardeast-fryslan.nl), of bezoek het stadhuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Bezoek ook www.noardeast-fryslan.nl voor meer info.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Warfstermolen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Warfstermolen
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Eigen service organisatie
  • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
  • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
  • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
  • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijst met daarin een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889 3XLS40 km8 km/u€ 3.976
Afikim Libre XL35 km8 km/u€ 1.127
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
Overzicht met populaire scoots oktober 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Warfstermolen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Warfstermolen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op afstelling spiegels en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Warfstermolen behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Warfstermolen.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (met name ook in de provincie Friesland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.

Plaats een reactie